Termeni generali
TERMENI GENERALI DE UTILIZARE A SITE-ULUI https://hydrostab.ro
Prezentul document constituie termenii sau conditiile (“T&C”) generale de utilizare a site-ului _________________, document care guverneaza regulile si incheierea unui contract de vanzare intre societatea Hydrostab SRL, in calitate de Vanzator si dvs., in calitate de Cumparator/Client.
1. DATELE VANZATORULUI
1.1. Hydrostab SRL este o entitate juridica romana cu sediul social in Otopeni, Str.Ion Mihalache nr.2-4, Jud.Ilfov, inregistrata la Registrul Comertului sub nr._____________, CUI ______________, telefon ___________, email office@hydrostab.ro (“Vanzatorul”).
1.2. Hydrostab SRL administreaza magazinul si site-ul www. hydrostab.ro (“Platforma”).
2. DEFINITII
2.1. Cumparator – orice persoana fizica cu varsta minima de 18 ani, implinita, orice persoana juridica sau alta entitate juridica, care isi creeaza un cont de utilizator pe Platforma, plaseaza o comanda pentru achizitionarea de produse oferite de Vanzator si incheie la distanta un contract de vanzare-cumparare de achizitie de bunuri.
2.2. Vanzator – Hydrostab SRL
2.3. Site – magazinul electronic gazduit pe pagina de web www. hydrostab.ro si subdomeniile acesteia.
2.4. Platforma – www. hydrostab.ro
2.5. Client – orice persoana fizica cu varsta minima de 18 ani, implinita, orice persoana juridica sau alta entitate juridica, care acceseaza Platforma prin mijloacele de comunicare puse la dispozitie de Vanzator (electronic/informatic/internet, telefonic, mail) sau care incheie cu Vanzatorul – la distanta sau prin semnare olografa sau prin utilizarea semnaturii electronice – un contract de vanzare cumparare, si care solicita crearea unui cont de utilizator pe Platforma.
2.6. Utilizator – orice persoana fizica cu varsta peste 16 ani, implinita, orice persoana juridica sau alta entitate juridica care s-a inregistrat pe Platforma si care, prin finalizarea procesului de creare a Contului sau, a fost de acord cu prevederile Termenilor si Conditiilor Generale ale Platformei.
2.7. Cont – o sectiune a Platformei formata dintr-o adresa de e-mail si o parola, care permite Cumparatorului/Clientului sa trimita Vanzatorului o Comanda si care contine informatii despre Cumparator/Client/Utilizator si istoricul unora dintre actiunile sale efectuate pe Platforma (Comenzi, facturi fiscale, ______________). Utilizatorul este responsabil sa se asigure ca toate informatiile introduse in cont sunt adevarate, complete, corecte si actualizate.
2.8. Produse favorite – o sectiune din contul Platformei care permite Cumparatorului/Utilizatorului sa isi creeze propriile liste de Bunuri si Servicii pe care doreste sa le monitorizeze in legatura cu eventuale achizitii prin utilizarea serviciilor oferite de Vanzator, pentru monitorizarea Bunurilor si Serviciilor si ale caracteristicilor si preturilor acestora, precum si prin primirea de Mesaje Comerciale din partea Vanzatorului.
2.9. Lista - o sectiune din sectiunea "Produse preferate" unde Cumparatorul/Utilizatorul poate adauga produsele de care este interesat.
2.10. Cos – o sectiune din Cont care permite Cumparatorului/Utilizatorului sa adauge Bunuri sau Servicii pe care doreste sa le cumpere la momentul adaugarii acestora sau intr-o etapa ulterioara; in cazul in care Bunurile si Serviciile nu au fost achizitionate la momentul adaugarii acestora prin plasarea unei Comenzi, Cumparatorul/Utilizatorul va beneficia de serviciul Vanzatorului de urmarire a Bunurilor si Serviciilor prin primirea de Mesaje Comerciale din partea Vanzatorului.
2.11. Comanda – un document electronic reprezentand o forma de comunicare intre Vanzator si Client, prin care Clientul declara catre Vanzator, prin intermediul Platformei, intentia sa de a achizitiona Bunuri din categoriile prezentate pe Platforma.
2.12. Produs(-ele)/Serviciul(-iile) – orice produs sau serviciu prezentat prin intermediul Platformei, inclusiv produsele si serviciile mentionate in Comanda, care sunt furnizate de catre Vanzator ca urmare a unui Contract incheiat cu Cumparatorul (la distanta sau semnat olograf/prin intermediul semnaturii electronice).
2.13. Campanie – orice mesaj publicitar care are ca scop promovarea Platformei, a marcii/denumirii comerciale Hydrostab sau a anumitor Bunuri sau Servicii care sunt disponibile in cantitati limitate, cu exceptia cazului in care mesajul comercial prevede altfel in mod expres, pentru o anumita perioada de timp specificata expres de catre Vanzator.
2.14. Contract - reprezinta orice intelegere scrisa incheiata la distanta sau prin semnare olografa/prin intermediul semnaturii electronice incheiata intre Vanzator si Cumparator care are ca si obiect cumpararea si vanzarea de Bunuri si Servicii prin intermediul Platformei. Prezentele T&C vor face parte integranta a Contractelor incheiate intre Vanzator si Cumparator.
2.15. Continut - toate informatiile de pe Platforma care sunt accesibile Utilizatorului prin conectarea acestuia la Internet si utilizarea unui dispozitiv conectat la Internet.
2.16. Mesaj comercial – orice tip de mesaj transmis prin intermediul canalelor de comunicare electronica (cum ar fi e-mail, SMS, etc) continand informatii generale si tematice, informatii despre produse similare sau relevante cu cele achizitionate de catre Utilizator, informatii despre oferte sau promotii, informatii despre Bunuri si Servicii adaugate in sectiunea "Cont/Cosul meu" sau sectiunea "Cont/Favorite", precum si alte comunicari comerciale, cum ar fi sondajele de piata si de consum.
2.17. Tranzactie - actiunea Vanzatorului de a restitui o suma platita de catre Cumparator ca urmare a anularii, incetarii, refuzului sau neincheierii unui contract de cumparare si vanzare prin intermediul Platformei, efectuata numai prin transfer bancar.
2.18. Specificatii – toate caracteristicile si/sau descrierile Bunurilor, asa cum sunt mentionate in descrierea lor.
3. CONDITII GENERALE
3.1. Termenii si conditiile generale (“T&C”) sunt obligatorii pentru toti Clientii/Cumparatorii/Utilizatorii Platformei.
3.2. Orice utilizare a Platformei are ca si efect amiliarizarea Utilizatorului/Cumparatorului cu atentie cu conditiile generale de utilizare ale acesteia, precum si cu faptul ati fost de acord sa le respectati neconditionat.
3.3. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a actualiza si modifica periodic Termenii si conditiile Platformei (pentru a reflecta orice modificari ale modului in care aceasta functioneaza), conditiile site-ului sau orice alte modificari ale cerintelor legale. T&C, ca si Document, poate fi contestat de catre Clienti/Utilizatori/Cumparatori din momentul publicarii sale pe Platforma. In cazul unei astfel de modificari, Vanzatorul va posta versiunea modificata a Documentului pe Platforma, sens in care Vanzatorul indica Utilizatorilor sa verifice periodic continutul acestui Document.
3.4. Daca unele dintre prevederile acestor termeni generali de utilizare a Platformei se dovedesc a fi invalide sau inaplicabile, indiferent de motiv, acest lucru nu atrage dupa sine invaliditatea sau inaplicabilitatea celorlalte prevederi, cu precadere prevederile contractelor de vanzare cumparare incheiate in orice forma de catre Vanzator si Cumparator.
3.5. Vanzatoru; depune eforturi serioase pentru a mentine acuratetea informatiilor prezentate pe Platforma. Cu toate acestea, avand in vedere posibilele erori tehnice sau omisiuni din aceste informatii, Vanzatorul precizeaza faptul ca, imaginile Produselor comercializate prin intermediul Platformei au caracter ilustrativ si orientativ, prin urmare Produsele livrate pot diferi de cele prezentate in imaginile postate.
3.6. Este posibil ca, din cauza spatiului limitat si a structurii secventiale a informatiilor prezentate prin intermediul Platformei, descrierile Produselor sa fie uneori incomplete. Cu toate acestea, Vanzatorul se straduieste sa furnizeze Utilizatorilor cele mai relevante si relevante informatii ale Produselor comercializate.
3.7. Toate Produsele, inclusiv cele aflate la reducere sunt vandute si livrate in limita stocului disponibil, chiar daca acest lucru nu este mentionat in mod explicit prin intermediul informatiilor furnizate in Platforma.
3.8. Platforma poate contine link-uri catre alte site-uri. Vanzatorul nu este responsabil pentru politica de confidentialitate a site-urilor pe care nu le administreaza, precum si pentru alte informatii continute in acestea.
4. CONTRACTUL
4.1. Clientul isi declara dorinta de a comanda si de a cumpara Bunurile/Produsele oferite de Vanzator prin intermediul Platformei, prin plasarea unei Comenzi electronice sau telefonice si care este inregistrata in Platforma sau, in cazul Comenzii telefonice, de catre un angajat al Vanzatorului, in numele sau.
4.2. Vanzatorul va trimite o notificare Clientului pentru a inregistra Comanda in sistemul sau, ceea ce nu inseamna acceptarea, confirmarea sau angajamentul Vanzatorului fata de implementarea acesteia. Vanzatorul va face aceasta notificare electronic (prin e-mail) sau prin telefon.
4.3. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a nu livra o parte sau toate Produsele din Comanda din diverse motive obiective, in aceasta situatie incluzandu-se, nelimitativ, la epuizarea disponibilitatii acestora din stoc. In toate cazurile, Vanzatorul va notifica Clientul despre acest lucru prin e-mail sau telefonic. In aceasta situatie, responsabilitatea exclusiva a Vanzatorului este aceea de a returna orice pret primit anterior al Produsului comandat si achitat.
4.4. Contractul de vanzare cumparare incheiat la distanta intre Vanzator si Cumparator se considera incheiat in momentul in care Cumparatorul primeste e-mailul si/sau SMS-ul de confirmare a Comenzii trimis pe telefonul sau (inregistrat in Platforma) ca o notificare a faptului ca Produsul din Comanda este gata pentru a fi expediat.
4.5. Contractul de vanzare incheiat intre Cumparator si Vanzator consta – din punct de vedere legal - inclusiv acesti termeni si conditii generale si orice acorduri suplimentare intre acestia, care vor face parte integranta din contractul incheiat valabil intre Parti.
5. VANZARILE ONLINE
5.1. Accesul la Platforma in scopul inregistrarii unei Comenzi este permis oricarui Utilizator.
5.2. Vanzatorul isi rezerva dreptul, la discretia sa, de a limita accesul oricarui Utilizator/Cumparator la realizarea unei Comenzi si/sau la oricare dintre modalitatile posibile de plata, in cazul in care considera ca acest lucru ar fi in detrimentul sau, in orice mod. In aceasta situatie, singurul drept al Clientului este de a contacta Departamentul de Relatii cu Clientii al Vanzatorului, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la implementarea masurilor mentionate mai sus. Vanzatorul nu este responsabil pentru niciun fel de daune directe sau indirecte pe care Clientul le-a suferit sau le poate suferi ca urmare a acestei decizii, indiferent de justificarea acesteia.
5.3. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin contact direct cu acesta sau prin metodele de contact specificate pe Platforma.
5.4. In cazul unui trafic neobisnuit de mare pe Internet, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a solicita Clientilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha sau a altor metode reale de validare a Utilizatorilor, pentru a proteja informatiile publicate pe Platforma.
5.5. Vanzatorul poate publica informatii publicitare sau promotionale despre Bunuri si/sau Servicii, pentru promotiile oferite de aceasta pe Platforma, pentru o anumita perioada de timp.
5.6. Toate preturile Bunurilor care se regasesc prezentate si oferite spre vanzare pe Platforma sunt finale si declarate in Lei (RON), continand (in mod explicit) toate celelalte taxe sau comisioane cerute de lege.
5.7. In cazul platilor online sau prin transferuri bancare, Vanzatorul nu este responsabil pentru niciun cost legat de taxele, comisioanele sau alte plati suplimentare efectuate de catre Cumparator sau banca sa in legatura cu tranzactia in sine, precum si in cazurile de schimb valutar, aplicate de banca care a emis cardul Clientului, in cazurile in care moneda este diferita de Lei (RON).
5.8. Toate imaginile Produselor plasate pe Platforma au scopul de a transmite informatii despre tipul de Produs oferit, insa, este posibil ca unele dintre imaginile Produselor de pe Platforma (imagini statice/dinamice/prezentari multimedia, etc) sa nu corespunda cu exactitate cu aspectului real al Produsului relevant. Vanzatorul nu va fi raspunzator pentru astfel de neconcordante.
6. UTILIZAREA SUBCONTRACTANTILOR/-ILOR
6.1. Vanzatorul are dreptul de a utiliza subcontractanti/-tori pentru indeplinirea obligatiilor care ii revin in temeiul contractului de vanzare incheiat la distanta prin intermediul Platformei sau prin semnare olografa sau prin utilizare de semnatura electronica, fara a fi nevoie sa notifice sau sa obtina consimtamantul Cumparatorului in acest sens. Vanzatorul va fi responsabil pentru actiunile acestor subcontractanti/-tori ca fiind obligatii propria fata de Cumparatori.
7. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA
7.1. Continutul, asa cum este definit in capitolul "Definitii", inclusiv, dar fara a se limita la logo-uri, sigle, denumiri comerciale, marci, orice imagini grafice sau inscriptii, simboluri comerciale, simboluri dinamice, texte si/sau continut multimedia al Platformei, sunt proprietatea exclusiva ale Vanzatorului.
7.2. Vanzatorul detine si pastreaza toate drepturile de proprietate intelectuala legate in orice mod de Platforma, indiferent daca acestea sunt proprii sau obtinute prin licente detinute si utilizate prin orice alta modalitate legala.
7.3. Nimic din contractul de vanzare cumparare incheiat (da distanta sau in alt mod) intre Vanzatorul si Cumparator nu va fi considerat ca o autorizare din partea Vanzatorul pentru ca acesta din urma sa copieze, sa distribuie, sa publice, sa furnizeze tertilor, sa modifice in orice mod orice parte a Continutului, inclusiv, dar fara a se limita la continutul marcilor, logo-urilor, siglei/-elor, denumirii comerciale, marci, continutului multimedia al Platformei sau descrierilor Produselor in orice mod, inclusiv prin introducerea oricarui continut extern Platformei, eliminarea semnelor care indica dreptul de proprietate al Vanzatorul asupra Continutului. Clientul nu are dreptul de a transfera, vinde, distribui materiale create prin reproducerea (copierea), modificarea sau publicarea Continutului, decat cu acordul expres al Vanzatorul.
7.4. Clientul poate copia, transfera si/sau utiliza Continutul numai in scopuri personale necomerciale, numai in cazurile in care acest lucru nu contravine prevederilor prezentului capitol al prezentului document.
7.5. Clientul are dreptul de a utiliza Continutul numai in scopuri comerciale si numai daca a primit acordul scris al Vanzatorul pentru acest lucru si numai pentru o parte a Continutului, in modul si amploarea utilizarii acestuia, precum si in termenele pentru care acest consimtamant a fost dat in mod expres. Orice utilizare ulterioara sau diferita a continutului va fi considerata o incalcare a T&C-ului si a contractului incheiat intre Vanzator si Cumparator/Client si o incalcare a drepturilor de proprietate intelectuala ale Vanzatorului, care are dreptul de a trage la raspundere juridica Utilizatorul/Cumparatorul/Clientul pentru acest lucru.
7.6. Simpla trimitere catre Utilizator/Cumparator/Client sau referirea la Continutul sau parti ale acestuia de catre Vanzator nu va fi considerata drept consimtamant dat de catre Vanzator pentru a permite Clientului sa utilizeze Continutul sau parti ale acestuia in alte scopuri decat nevoile sale personale, indiferent de mijloacele de comunicare utilizate de catre Vanzator.
7.7. Orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise in mod expres in aceste T&C sau in alt acord scris expres dat de Vanzatorul este interzisa.
8. COMANDA
8.1. Clientul poate plasa Comenzi pe Platforma prin adaugarea Produselor dorite pentru achizitie, urmand pasii indicati pe Platforma, pentru a finaliza si a trimite Comanda catre Vanzator.
8.2. Orice Produs adaugat in Cos poate fi achizitionat doar daca este disponibil. Adaugarea Produsului in Cosul de Cumparaturi fara finalizarea Comenzii nu conduce la inregistrarea comenzii si/sau la salvarea automata a Produsului.
8.3. Confirmand in scris Comanda, Vanzatorul confirma livrarea cantitatii si numarului Bunurilor inregistrate efectiv in Comanda inregistrata. Unitatile ramase din modelul de Produs comandat vor fi confirmate sau infirmate de catre Vanzator in functie de cantitatile disponibile in stoc.
8.4. Clientul se angajeaza si este responsabil sa se asigure ca toate datele furnizate catre Vanzatorul in legatura cu Comanda sunt adevarate, complete, corecte si exacte la data expedierii Comenzii. Clientul acorda Vanzatorul permisiunea de a furniza aceste date subcontractorului/-ilor folosit/-i in activitatea sa, prin intermediul caruia/-ora Vanzatorul va indeplini Comanda inregistrata si confirmata.
8.5. Prin trimiterea Comenzii, Clientul/Cumparatorul permite Vanzatorul sa il contacteze in orice mod posibil, atunci cand acest lucru este necesar in legatura cu Comanda plasata sau cu Contractul de vanzare cumparare incheiat.
8.6. Vanzatorul are dreptul sa refuze indeplinirea (anularea) Comenzii plasate de catre Client, refuz despre care trebuie sa-l notifice pe Client. Anularea Comenzii nu implica nicio raspundere sau obligatie ulterioara a niciuneia dintre parti fata de cealalta in legatura cu aceasta si, in consecinta, niciuna dintre ele nu are dreptul de a solicita despagubiri de orice natura celeilalte parti pentru anularea acesteia, in urmatoarele cazuri: neacceptarea de catre banca emitenta a Clientului a tranzactiei de plata efectuata online, efectuarea tranzactiei si transferului de bani aferenti platii care trebuie efectuata de catre Cumparator si care nu are ca si rezultat transferul efectiv de fonduri in contul bancar al Vanzatorului, in cazul platilor efectuate online, datele furnizate de catre Client in cadrul Platformei sunt incomplete si/sau gresite, in situatia in care
Vanzatorul a efectuat 2 (doua) incercari nereusite de a livra Produsul comandat de Client la adresa la care a solicitate livrarea.
8.7. Cumparatorul va suporta toate costurile directe de returnare a Produselor oferite de Vanzator, in cazul in care se retrage din Contractul de vanzare cumpararea incheieat la distanta si solicita acest lucru in perioada de retragere furnizata de catre Vanzator. Acest termen incepe sa curga de la data primirii Produsului achizitionat de catre Cumparator sau de catre o terta parte, alta decat transportatorul/curierul care efectueaza livrarea. Clientul trebuie sa returneze Bunurile/Produsele achizitionate la adresa specificata pe site, notificand intre timp Vanzatorul despre acest lucru la adresa de email ________________ sau prin apel telefonic la numarul _______________.
8.8. Vanzatorul se obliga sa restituie pretul platit al Produsului achizitionat in baza Contractului de vanzare cumparare incheiat la distanta, pe care Cumparatorul l-a refuzat, in termen de 14 (paisprezece) zile calculate de la data la care au fost primite dovezi de la Cumparator ca acesta din urma a returnat Bunurile respective in atentia Vanzatorului. Suma va fi rambursata in contul bancar indicat expres de catre Cumparator Vanzatorului, fara sa existe costuri suplimentare pentru Cumparator.
8.9. Vanzatorul are dreptul de a conditiona si intarzia rambursarea contravalorii Produsului achizitionat de catre Cumparator in cazurile de retragere ale acestuia din Contractul de vanzare cumparare incheiat la distanta, pana la primirea efectiva a Produselor vandute si a efectuarii receptiei cantitative si calitative a acestora de catre Vanzator..
8.10. Toti Cumparatorii au dreptul sa se retraga din Contractul de vanzare cumoarare incheiat la distanta si sa returneze Produsele comandate, cu conditia ca atunci cand au fost comandate mai multe articole de o anumita marca/sortiment/model de Bunuri, ambalajul unui singur Produs sa fi fost desigilat, iar restul articolelor sa fie returnate Vanzatorului sigilate.
9. BUNURI SI PRODUSE PENTRU CARE CUMPARATORUL NU ARE DREPT DE REFUZ
9.1. Cumparatorul nu are dreptul sa se retraga din Contractul de vanzare cumparare incheiat la distanta in urmatoarele cazuri:
10. PROTECTIA DATELOR PERSONALE
10.1. Clientul/Cumparatorul/Utilizatorul este de acord ca prin furnizarea oricaror date personale sau de alta natura catre Vanzator, este de acord ca acestea sa poata fi folosite de catre acesta din urma in urmatoarele scopuri: (1) mentinerea Contului de Client/Utilizator, inclusiv inregistrarea Comenzilor, trimiterea si livrarea Produselor comandate, efectuarea serviciilor comandate, facturarea, solutionarea litigiilor cu Clientii/Utilizatorii/Cumparatorii cu privire la Comenzile acestora sau luarea in considerare a solicitarilor acestora; (2) trimiterea de mesaje comerciale sau notificari periodice prin e-mail sau prin SMS; (3) efectuarea de cercetari de piata, urmarirea si monitorizarea vanzarilor si a comportamentului clientilor/consumatorilor.
10.2. Clientul/Utilizatorul/Cumparatorul este de acord sa acorde Vanzatorul acces nelimitat in numar si timp la orice materiale si informatii pe care le transmite Vanzatorului prin intermediul sau in legatura cu Platforma, indiferent daca a plasat o Comanda si a finalizat o tranzactie prin intermediul Platformei. Vanzatorul are dreptul de a utiliza, reproduce, publica, modifica, transmite si distribui aceste informatii sau materiale. Clientul este de acord in mod expres ca Vanzatorul poate utiliza si prelucra in mod liber in scopuri proprii ideile, conceptele sau know-how-ul pe care Clientul/Utilizatorul i le-a furnizat in orice mod prin sau in legatura cu Platforma sau cu actiunile/inactiunile pe care Clientul le-a efectuat prin sau in legatura cu Platforma. Vanzatorul nu are obligatia de a pastra confidentialitatea informatiilor obtinute in acest mod, in masura in care nu este grevat cu o obligatie reglementata de legislatia in vigoare.
10.3. Prin furnizarea datelor sale cu caracter personal catre Vanzator (prin orice mediu de comunicare), Clientul/ Utilizatorul/Cumparatorul isi da consimtamantul expres de a fi contactat de catre Vanzator sau terti, parteneri ai Vanzatorului (de ex, firme de curierat).
Prin furnizarea datelor sale personale catre Vanzatorul, Clientul/Utilizatorul/Cumparatorul isi da consimtamantul expres ca acestea sa fie incluse intr-o baza de date a Vanzatorul, care le va stoca si utiliza in conformitate cu Regulamentul General pentru Protectia Datelor cu Caracter Personal (Regulamentul (UE) 2016/ 679) si cu Politica de confidentialitate si de protectie a datelor cu caracter personal postata de Vanzator pe site.
11. MESAJE COMERCIALE
1.1. In momentul in care Clientul isi creeaza un cont pe Platforma, acesta are posibilitatea de a-si exprima consimtamantul de a primi Mesaje Comerciale.
11.2. Cumparatorul/Utilizatorul isi poate retrage consimtamantul acordat Vanzatorului de a primi Comunicari Comerciale, refuz ce poate fi exprimat oricand prin modificarea setarilor din Contul sau in "____________"[RI1] sau prin contactarea Vanzatorului.
11.3. Refuzul de a primi mesaje comerciale nu inseamna un refuz automat al consimtamantului dat de a incheia Contractul de vanzare cumparare.
11.4. Dupa achizitionarea Produsului sau Serviciului, Vanzatorul poate transmite Cumparatorului/Utilizatorului mesaje comerciale privind oferte de Produse sau Servicii recomandate a fi utilizate impreuna cu Produsul sau Serviciul achizitionat.
11.5. Clientul/Utilizatorul se poate dezabona in orice moment de la primirea Mesajelor Comerciale facand “click” pe link-ul de dezabonare publicat in comunicarile comerciale primite de la Vanzator sau contactand Vanzatorul in acest scop, prin adresa de email ___________.
11.6. Vanzatorul poate utiliza datele Utilizatorilor/Cumparatorilor pentru cercetarea pietei si a consumatorilor.
11.7. Vanzatorul nu utilizeaza datele colectate in contextul cercetarii de piata si a consumatorilor in scopuri publicitare.
11.8. Utilizatorul/Cumparatorul se poate opune utilizarii datelor sale pentru cercetarea pietei in orice moment, gratuit, facand “clic” pe linkul de dezabonare postat in orice comunicare sau contactand Vanzatorul la adresa de email _______________.
12. FACTURAREA
12.1. Preturile Bunurilor si Produselor, oferite spre vanzate prin Platforma, sunt finale si includ toate celelalte taxe si comisioane prevazute in legislatia romana in vigoare.
12.2. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata pentru emiterea facturilor sunt specificate in fiecare Comanda.
12.2. Cumparatorul este obligat sa furnizeze toate informatiile necesare pentru emiterea facturii fiscale in conformitate cu legislatia romana in vigoare.
12.4. Vanzatorul va emite o factura catre Cumparator pentru Produsele comandate si livrate pe baza informatiilor furnizate de Cumparator prin intermediul Platformei.
12.3. In cazul in care in Contul de Client/Utilizator sunt stocate mai multe adrese, livrarea va fi efectuata la cea listata ca fiind principala.
13. LIVRAREA
13.1. Vanzatorul se obliga sa livreze Produsele comandate si achizitionate de catre Cumparator prin intermediul unei firme de curierat, livrarea efectuandu-se la adresa specificata de Cumparator sau prin serviciu de transport propriu.
13.2. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Produselor si expedierea documentelor insotitoare. Daca din intamplare transportul nu contine un document aferent Produsului comandat, Cumparatorul este rugat sa contacteze Vanzatorul in cel mai scurt timp, pentru acoperirea acestei posibile inadvertente.
13.3. Conditiile de livrare pentru Produsele oferite spre vanzare de catre Vanzator pot fi gasite pe pagina de informatii a Platformei.
14. GARANTII
14.1. Vanzatorul ofera pentru toate Bunurile si Produsele oferite spre vanzare prin intermediul Platformei o garantie a conformitatii acestora in conformitate cu legislatia in vigoare. Se fac exceptii pentru anumite categorii de marfuri, care prin natura lor nu pot avea garantie.
14.2. In ceea ce priveste reclamatiile si reclamatiile legate de Bunurile, Produsele si/sau serviciile achizitionate, Cumparatorii trebuie sa contacteze Departamentul de Relatii cu Clientii ale Vanzatorului la datele de contact specificate pe Platforma. Orice Cumparator poate, de asemenea, sa faca o reclamatie completand formularul standard prezentat mai jos pentru a facilita exercitarea dreptului de retragere in temeiul legislatiei privind protectia consumatorilor (O.U.G. nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii) si trimitandu-l prin e-mail la adresa ___________________.
FORMULAR STANDARD PENTRU EXERCITAREA DREPTULUI DE REFUZ
Stimati consumatori, prezentul formular standard se trimite in atentia Vanzatorului completat in cazul in care doriti să vă retrageti din contract.
Catre Hydrostab SRL, in calitate de Vanzator
Otopeni, Str.______________ nr._____________, Jud.Ilfov
CUI _____________, J____________
In atentia __________________
Va informez/Va informam prin prezenta cu privire la retragerea mea/noastra din Contractul de vanzare cumparare incheiat la distanta referitor la vanzarea următoarelor produse /prestarea urmatoarelor servicii ______________________ comandate la data __________/primite la data _____________.
Subsemnatul/Subscrisa ______________, ma angajez să suport costurile de returnare a produselor.
Numele consumatorului/-ilor _______________
Adresa consumatorului/-ilor _______________
Semnatura consumatorului/-ilor _______________ (doar in cazul in care acest formular este transmis fizic/scanat in atentia Vanzatorului)
Data _________________
15. TRANSFERUL DREPTULUI DE PROPRIETATE
15.1. Dreptul de proprietate asupra Bunurilor si Produselor achizitionate va fi transferat de catre Vanzator la livrarea acestora catre Cumparator, dupa efectuarea platii integrale de catre acesta.
Livrarea Bunurilor va fi efectuata conform modului de lucru al firmei de curierat care efectueaza transportul si livrarea catre Cumparator a Produselor achizitionate (de ex. pe baza de PIN sau, dupa caz certificate prin semnatura Cumparatorului pe documentul de transport furnizat de curier.
16. FORTA MAJORA
16.1. Vanzatorul nu va fi raspunzator pentru niciun fel de daune suferite de Cumparator ca urmare a fortei majore sau a unor circumstante care nu pot fi controlate de Vanzator.
16.2. Niciuna dintre parti nu va fi raspunzatoare pentru neindeplinirea obligatiilor sale contractuale daca o astfel de neindeplinire se datoreaza fortei majore. Forta majora este un eveniment imprevizibil, in afara controlului partilor, care nu poate fi evitat.
16.3. Daca forta majota nu inceteaza in termen de 14 (paisprezece) zile de la data producerii evenimentului, fiecare parte are dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea prin rezolutiune a Contractului de vanzare cumparare incheiat de acestia, fara a datora o parte catre cealalta despagubiri pentru eventualele daune care ar fi putut fi suferite in urma producerii evenimentului.
17. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
17.1. Datele cu caracter personal sunt reglementate prin Politica de confidentialitate si de protectia a datelor cu caracter personal, care face parte din prezentul Document si poate fi vizualizata aici: ___________
18. UTILIZAREA COOKIE-URILOR
18.1. Cookie-urile sunt reglementate prin Politica de utilizare a cooki-urilor, care face parte din acest Document si poate fi vizualizata aici: _____________
19. LEGEA APLICABILA. JURISDICTIA
19.1. Prezentul Document, precum si orice Contract de vanzare cumparare incheiat intre Vanzator si Cumparator este supus legislatiei romane.
19.2. Orice litigii aparute intre Vanzatorul si Utilizatori/Cumparatori/Clienti vor fi solutionate amiabil, de comun acord sau, daca acest lucru este imposibil, litigiile vor fi solutionate in fata instantelor de drept comun de la sediul Vanzatorului, in conformitate cu legile din Romania.
Prezentul document constituie termenii sau conditiile (“T&C”) generale de utilizare a site-ului _________________, document care guverneaza regulile si incheierea unui contract de vanzare intre societatea Hydrostab SRL, in calitate de Vanzator si dvs., in calitate de Cumparator/Client.
1. DATELE VANZATORULUI
1.1. Hydrostab SRL este o entitate juridica romana cu sediul social in Otopeni, Str.Ion Mihalache nr.2-4, Jud.Ilfov, inregistrata la Registrul Comertului sub nr._____________, CUI ______________, telefon ___________, email office@hydrostab.ro (“Vanzatorul”).
1.2. Hydrostab SRL administreaza magazinul si site-ul www. hydrostab.ro (“Platforma”).
2. DEFINITII
2.1. Cumparator – orice persoana fizica cu varsta minima de 18 ani, implinita, orice persoana juridica sau alta entitate juridica, care isi creeaza un cont de utilizator pe Platforma, plaseaza o comanda pentru achizitionarea de produse oferite de Vanzator si incheie la distanta un contract de vanzare-cumparare de achizitie de bunuri.
2.2. Vanzator – Hydrostab SRL
2.3. Site – magazinul electronic gazduit pe pagina de web www. hydrostab.ro si subdomeniile acesteia.
2.4. Platforma – www. hydrostab.ro
2.5. Client – orice persoana fizica cu varsta minima de 18 ani, implinita, orice persoana juridica sau alta entitate juridica, care acceseaza Platforma prin mijloacele de comunicare puse la dispozitie de Vanzator (electronic/informatic/internet, telefonic, mail) sau care incheie cu Vanzatorul – la distanta sau prin semnare olografa sau prin utilizarea semnaturii electronice – un contract de vanzare cumparare, si care solicita crearea unui cont de utilizator pe Platforma.
2.6. Utilizator – orice persoana fizica cu varsta peste 16 ani, implinita, orice persoana juridica sau alta entitate juridica care s-a inregistrat pe Platforma si care, prin finalizarea procesului de creare a Contului sau, a fost de acord cu prevederile Termenilor si Conditiilor Generale ale Platformei.
2.7. Cont – o sectiune a Platformei formata dintr-o adresa de e-mail si o parola, care permite Cumparatorului/Clientului sa trimita Vanzatorului o Comanda si care contine informatii despre Cumparator/Client/Utilizator si istoricul unora dintre actiunile sale efectuate pe Platforma (Comenzi, facturi fiscale, ______________). Utilizatorul este responsabil sa se asigure ca toate informatiile introduse in cont sunt adevarate, complete, corecte si actualizate.
2.8. Produse favorite – o sectiune din contul Platformei care permite Cumparatorului/Utilizatorului sa isi creeze propriile liste de Bunuri si Servicii pe care doreste sa le monitorizeze in legatura cu eventuale achizitii prin utilizarea serviciilor oferite de Vanzator, pentru monitorizarea Bunurilor si Serviciilor si ale caracteristicilor si preturilor acestora, precum si prin primirea de Mesaje Comerciale din partea Vanzatorului.
2.9. Lista - o sectiune din sectiunea "Produse preferate" unde Cumparatorul/Utilizatorul poate adauga produsele de care este interesat.
2.10. Cos – o sectiune din Cont care permite Cumparatorului/Utilizatorului sa adauge Bunuri sau Servicii pe care doreste sa le cumpere la momentul adaugarii acestora sau intr-o etapa ulterioara; in cazul in care Bunurile si Serviciile nu au fost achizitionate la momentul adaugarii acestora prin plasarea unei Comenzi, Cumparatorul/Utilizatorul va beneficia de serviciul Vanzatorului de urmarire a Bunurilor si Serviciilor prin primirea de Mesaje Comerciale din partea Vanzatorului.
2.11. Comanda – un document electronic reprezentand o forma de comunicare intre Vanzator si Client, prin care Clientul declara catre Vanzator, prin intermediul Platformei, intentia sa de a achizitiona Bunuri din categoriile prezentate pe Platforma.
2.12. Produs(-ele)/Serviciul(-iile) – orice produs sau serviciu prezentat prin intermediul Platformei, inclusiv produsele si serviciile mentionate in Comanda, care sunt furnizate de catre Vanzator ca urmare a unui Contract incheiat cu Cumparatorul (la distanta sau semnat olograf/prin intermediul semnaturii electronice).
2.13. Campanie – orice mesaj publicitar care are ca scop promovarea Platformei, a marcii/denumirii comerciale Hydrostab sau a anumitor Bunuri sau Servicii care sunt disponibile in cantitati limitate, cu exceptia cazului in care mesajul comercial prevede altfel in mod expres, pentru o anumita perioada de timp specificata expres de catre Vanzator.
2.14. Contract - reprezinta orice intelegere scrisa incheiata la distanta sau prin semnare olografa/prin intermediul semnaturii electronice incheiata intre Vanzator si Cumparator care are ca si obiect cumpararea si vanzarea de Bunuri si Servicii prin intermediul Platformei. Prezentele T&C vor face parte integranta a Contractelor incheiate intre Vanzator si Cumparator.
2.15. Continut - toate informatiile de pe Platforma care sunt accesibile Utilizatorului prin conectarea acestuia la Internet si utilizarea unui dispozitiv conectat la Internet.
2.16. Mesaj comercial – orice tip de mesaj transmis prin intermediul canalelor de comunicare electronica (cum ar fi e-mail, SMS, etc) continand informatii generale si tematice, informatii despre produse similare sau relevante cu cele achizitionate de catre Utilizator, informatii despre oferte sau promotii, informatii despre Bunuri si Servicii adaugate in sectiunea "Cont/Cosul meu" sau sectiunea "Cont/Favorite", precum si alte comunicari comerciale, cum ar fi sondajele de piata si de consum.
2.17. Tranzactie - actiunea Vanzatorului de a restitui o suma platita de catre Cumparator ca urmare a anularii, incetarii, refuzului sau neincheierii unui contract de cumparare si vanzare prin intermediul Platformei, efectuata numai prin transfer bancar.
2.18. Specificatii – toate caracteristicile si/sau descrierile Bunurilor, asa cum sunt mentionate in descrierea lor.
3. CONDITII GENERALE
3.1. Termenii si conditiile generale (“T&C”) sunt obligatorii pentru toti Clientii/Cumparatorii/Utilizatorii Platformei.
3.2. Orice utilizare a Platformei are ca si efect amiliarizarea Utilizatorului/Cumparatorului cu atentie cu conditiile generale de utilizare ale acesteia, precum si cu faptul ati fost de acord sa le respectati neconditionat.
3.3. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a actualiza si modifica periodic Termenii si conditiile Platformei (pentru a reflecta orice modificari ale modului in care aceasta functioneaza), conditiile site-ului sau orice alte modificari ale cerintelor legale. T&C, ca si Document, poate fi contestat de catre Clienti/Utilizatori/Cumparatori din momentul publicarii sale pe Platforma. In cazul unei astfel de modificari, Vanzatorul va posta versiunea modificata a Documentului pe Platforma, sens in care Vanzatorul indica Utilizatorilor sa verifice periodic continutul acestui Document.
3.4. Daca unele dintre prevederile acestor termeni generali de utilizare a Platformei se dovedesc a fi invalide sau inaplicabile, indiferent de motiv, acest lucru nu atrage dupa sine invaliditatea sau inaplicabilitatea celorlalte prevederi, cu precadere prevederile contractelor de vanzare cumparare incheiate in orice forma de catre Vanzator si Cumparator.
3.5. Vanzatoru; depune eforturi serioase pentru a mentine acuratetea informatiilor prezentate pe Platforma. Cu toate acestea, avand in vedere posibilele erori tehnice sau omisiuni din aceste informatii, Vanzatorul precizeaza faptul ca, imaginile Produselor comercializate prin intermediul Platformei au caracter ilustrativ si orientativ, prin urmare Produsele livrate pot diferi de cele prezentate in imaginile postate.
3.6. Este posibil ca, din cauza spatiului limitat si a structurii secventiale a informatiilor prezentate prin intermediul Platformei, descrierile Produselor sa fie uneori incomplete. Cu toate acestea, Vanzatorul se straduieste sa furnizeze Utilizatorilor cele mai relevante si relevante informatii ale Produselor comercializate.
3.7. Toate Produsele, inclusiv cele aflate la reducere sunt vandute si livrate in limita stocului disponibil, chiar daca acest lucru nu este mentionat in mod explicit prin intermediul informatiilor furnizate in Platforma.
3.8. Platforma poate contine link-uri catre alte site-uri. Vanzatorul nu este responsabil pentru politica de confidentialitate a site-urilor pe care nu le administreaza, precum si pentru alte informatii continute in acestea.
4. CONTRACTUL
4.1. Clientul isi declara dorinta de a comanda si de a cumpara Bunurile/Produsele oferite de Vanzator prin intermediul Platformei, prin plasarea unei Comenzi electronice sau telefonice si care este inregistrata in Platforma sau, in cazul Comenzii telefonice, de catre un angajat al Vanzatorului, in numele sau.
4.2. Vanzatorul va trimite o notificare Clientului pentru a inregistra Comanda in sistemul sau, ceea ce nu inseamna acceptarea, confirmarea sau angajamentul Vanzatorului fata de implementarea acesteia. Vanzatorul va face aceasta notificare electronic (prin e-mail) sau prin telefon.
4.3. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a nu livra o parte sau toate Produsele din Comanda din diverse motive obiective, in aceasta situatie incluzandu-se, nelimitativ, la epuizarea disponibilitatii acestora din stoc. In toate cazurile, Vanzatorul va notifica Clientul despre acest lucru prin e-mail sau telefonic. In aceasta situatie, responsabilitatea exclusiva a Vanzatorului este aceea de a returna orice pret primit anterior al Produsului comandat si achitat.
4.4. Contractul de vanzare cumparare incheiat la distanta intre Vanzator si Cumparator se considera incheiat in momentul in care Cumparatorul primeste e-mailul si/sau SMS-ul de confirmare a Comenzii trimis pe telefonul sau (inregistrat in Platforma) ca o notificare a faptului ca Produsul din Comanda este gata pentru a fi expediat.
4.5. Contractul de vanzare incheiat intre Cumparator si Vanzator consta – din punct de vedere legal - inclusiv acesti termeni si conditii generale si orice acorduri suplimentare intre acestia, care vor face parte integranta din contractul incheiat valabil intre Parti.
5. VANZARILE ONLINE
5.1. Accesul la Platforma in scopul inregistrarii unei Comenzi este permis oricarui Utilizator.
5.2. Vanzatorul isi rezerva dreptul, la discretia sa, de a limita accesul oricarui Utilizator/Cumparator la realizarea unei Comenzi si/sau la oricare dintre modalitatile posibile de plata, in cazul in care considera ca acest lucru ar fi in detrimentul sau, in orice mod. In aceasta situatie, singurul drept al Clientului este de a contacta Departamentul de Relatii cu Clientii al Vanzatorului, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la implementarea masurilor mentionate mai sus. Vanzatorul nu este responsabil pentru niciun fel de daune directe sau indirecte pe care Clientul le-a suferit sau le poate suferi ca urmare a acestei decizii, indiferent de justificarea acesteia.
5.3. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin contact direct cu acesta sau prin metodele de contact specificate pe Platforma.
5.4. In cazul unui trafic neobisnuit de mare pe Internet, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a solicita Clientilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha sau a altor metode reale de validare a Utilizatorilor, pentru a proteja informatiile publicate pe Platforma.
5.5. Vanzatorul poate publica informatii publicitare sau promotionale despre Bunuri si/sau Servicii, pentru promotiile oferite de aceasta pe Platforma, pentru o anumita perioada de timp.
5.6. Toate preturile Bunurilor care se regasesc prezentate si oferite spre vanzare pe Platforma sunt finale si declarate in Lei (RON), continand (in mod explicit) toate celelalte taxe sau comisioane cerute de lege.
5.7. In cazul platilor online sau prin transferuri bancare, Vanzatorul nu este responsabil pentru niciun cost legat de taxele, comisioanele sau alte plati suplimentare efectuate de catre Cumparator sau banca sa in legatura cu tranzactia in sine, precum si in cazurile de schimb valutar, aplicate de banca care a emis cardul Clientului, in cazurile in care moneda este diferita de Lei (RON).
5.8. Toate imaginile Produselor plasate pe Platforma au scopul de a transmite informatii despre tipul de Produs oferit, insa, este posibil ca unele dintre imaginile Produselor de pe Platforma (imagini statice/dinamice/prezentari multimedia, etc) sa nu corespunda cu exactitate cu aspectului real al Produsului relevant. Vanzatorul nu va fi raspunzator pentru astfel de neconcordante.
6. UTILIZAREA SUBCONTRACTANTILOR/-ILOR
6.1. Vanzatorul are dreptul de a utiliza subcontractanti/-tori pentru indeplinirea obligatiilor care ii revin in temeiul contractului de vanzare incheiat la distanta prin intermediul Platformei sau prin semnare olografa sau prin utilizare de semnatura electronica, fara a fi nevoie sa notifice sau sa obtina consimtamantul Cumparatorului in acest sens. Vanzatorul va fi responsabil pentru actiunile acestor subcontractanti/-tori ca fiind obligatii propria fata de Cumparatori.
7. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA
7.1. Continutul, asa cum este definit in capitolul "Definitii", inclusiv, dar fara a se limita la logo-uri, sigle, denumiri comerciale, marci, orice imagini grafice sau inscriptii, simboluri comerciale, simboluri dinamice, texte si/sau continut multimedia al Platformei, sunt proprietatea exclusiva ale Vanzatorului.
7.2. Vanzatorul detine si pastreaza toate drepturile de proprietate intelectuala legate in orice mod de Platforma, indiferent daca acestea sunt proprii sau obtinute prin licente detinute si utilizate prin orice alta modalitate legala.
7.3. Nimic din contractul de vanzare cumparare incheiat (da distanta sau in alt mod) intre Vanzatorul si Cumparator nu va fi considerat ca o autorizare din partea Vanzatorul pentru ca acesta din urma sa copieze, sa distribuie, sa publice, sa furnizeze tertilor, sa modifice in orice mod orice parte a Continutului, inclusiv, dar fara a se limita la continutul marcilor, logo-urilor, siglei/-elor, denumirii comerciale, marci, continutului multimedia al Platformei sau descrierilor Produselor in orice mod, inclusiv prin introducerea oricarui continut extern Platformei, eliminarea semnelor care indica dreptul de proprietate al Vanzatorul asupra Continutului. Clientul nu are dreptul de a transfera, vinde, distribui materiale create prin reproducerea (copierea), modificarea sau publicarea Continutului, decat cu acordul expres al Vanzatorul.
7.4. Clientul poate copia, transfera si/sau utiliza Continutul numai in scopuri personale necomerciale, numai in cazurile in care acest lucru nu contravine prevederilor prezentului capitol al prezentului document.
7.5. Clientul are dreptul de a utiliza Continutul numai in scopuri comerciale si numai daca a primit acordul scris al Vanzatorul pentru acest lucru si numai pentru o parte a Continutului, in modul si amploarea utilizarii acestuia, precum si in termenele pentru care acest consimtamant a fost dat in mod expres. Orice utilizare ulterioara sau diferita a continutului va fi considerata o incalcare a T&C-ului si a contractului incheiat intre Vanzator si Cumparator/Client si o incalcare a drepturilor de proprietate intelectuala ale Vanzatorului, care are dreptul de a trage la raspundere juridica Utilizatorul/Cumparatorul/Clientul pentru acest lucru.
7.6. Simpla trimitere catre Utilizator/Cumparator/Client sau referirea la Continutul sau parti ale acestuia de catre Vanzator nu va fi considerata drept consimtamant dat de catre Vanzator pentru a permite Clientului sa utilizeze Continutul sau parti ale acestuia in alte scopuri decat nevoile sale personale, indiferent de mijloacele de comunicare utilizate de catre Vanzator.
7.7. Orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise in mod expres in aceste T&C sau in alt acord scris expres dat de Vanzatorul este interzisa.
8. COMANDA
8.1. Clientul poate plasa Comenzi pe Platforma prin adaugarea Produselor dorite pentru achizitie, urmand pasii indicati pe Platforma, pentru a finaliza si a trimite Comanda catre Vanzator.
8.2. Orice Produs adaugat in Cos poate fi achizitionat doar daca este disponibil. Adaugarea Produsului in Cosul de Cumparaturi fara finalizarea Comenzii nu conduce la inregistrarea comenzii si/sau la salvarea automata a Produsului.
8.3. Confirmand in scris Comanda, Vanzatorul confirma livrarea cantitatii si numarului Bunurilor inregistrate efectiv in Comanda inregistrata. Unitatile ramase din modelul de Produs comandat vor fi confirmate sau infirmate de catre Vanzator in functie de cantitatile disponibile in stoc.
8.4. Clientul se angajeaza si este responsabil sa se asigure ca toate datele furnizate catre Vanzatorul in legatura cu Comanda sunt adevarate, complete, corecte si exacte la data expedierii Comenzii. Clientul acorda Vanzatorul permisiunea de a furniza aceste date subcontractorului/-ilor folosit/-i in activitatea sa, prin intermediul caruia/-ora Vanzatorul va indeplini Comanda inregistrata si confirmata.
8.5. Prin trimiterea Comenzii, Clientul/Cumparatorul permite Vanzatorul sa il contacteze in orice mod posibil, atunci cand acest lucru este necesar in legatura cu Comanda plasata sau cu Contractul de vanzare cumparare incheiat.
8.6. Vanzatorul are dreptul sa refuze indeplinirea (anularea) Comenzii plasate de catre Client, refuz despre care trebuie sa-l notifice pe Client. Anularea Comenzii nu implica nicio raspundere sau obligatie ulterioara a niciuneia dintre parti fata de cealalta in legatura cu aceasta si, in consecinta, niciuna dintre ele nu are dreptul de a solicita despagubiri de orice natura celeilalte parti pentru anularea acesteia, in urmatoarele cazuri: neacceptarea de catre banca emitenta a Clientului a tranzactiei de plata efectuata online, efectuarea tranzactiei si transferului de bani aferenti platii care trebuie efectuata de catre Cumparator si care nu are ca si rezultat transferul efectiv de fonduri in contul bancar al Vanzatorului, in cazul platilor efectuate online, datele furnizate de catre Client in cadrul Platformei sunt incomplete si/sau gresite, in situatia in care
Vanzatorul a efectuat 2 (doua) incercari nereusite de a livra Produsul comandat de Client la adresa la care a solicitate livrarea.
8.7. Cumparatorul va suporta toate costurile directe de returnare a Produselor oferite de Vanzator, in cazul in care se retrage din Contractul de vanzare cumpararea incheieat la distanta si solicita acest lucru in perioada de retragere furnizata de catre Vanzator. Acest termen incepe sa curga de la data primirii Produsului achizitionat de catre Cumparator sau de catre o terta parte, alta decat transportatorul/curierul care efectueaza livrarea. Clientul trebuie sa returneze Bunurile/Produsele achizitionate la adresa specificata pe site, notificand intre timp Vanzatorul despre acest lucru la adresa de email ________________ sau prin apel telefonic la numarul _______________.
8.8. Vanzatorul se obliga sa restituie pretul platit al Produsului achizitionat in baza Contractului de vanzare cumparare incheiat la distanta, pe care Cumparatorul l-a refuzat, in termen de 14 (paisprezece) zile calculate de la data la care au fost primite dovezi de la Cumparator ca acesta din urma a returnat Bunurile respective in atentia Vanzatorului. Suma va fi rambursata in contul bancar indicat expres de catre Cumparator Vanzatorului, fara sa existe costuri suplimentare pentru Cumparator.
8.9. Vanzatorul are dreptul de a conditiona si intarzia rambursarea contravalorii Produsului achizitionat de catre Cumparator in cazurile de retragere ale acestuia din Contractul de vanzare cumparare incheiat la distanta, pana la primirea efectiva a Produselor vandute si a efectuarii receptiei cantitative si calitative a acestora de catre Vanzator..
8.10. Toti Cumparatorii au dreptul sa se retraga din Contractul de vanzare cumoarare incheiat la distanta si sa returneze Produsele comandate, cu conditia ca atunci cand au fost comandate mai multe articole de o anumita marca/sortiment/model de Bunuri, ambalajul unui singur Produs sa fi fost desigilat, iar restul articolelor sa fie returnate Vanzatorului sigilate.
9. BUNURI SI PRODUSE PENTRU CARE CUMPARATORUL NU ARE DREPT DE REFUZ
9.1. Cumparatorul nu are dreptul sa se retraga din Contractul de vanzare cumparare incheiat la distanta in urmatoarele cazuri:
- la livrarea Produselor comandate, al caror pret depinde de fluctuatiile pietei financiare care nu pot fi controlate de Vanzator si care pot aparea in perioada de exercitare a dreptului de retragere
- la efectuarea livrarii Produselor din Comanda Cumparatorului
- la livrarea Produselor care, datorita naturii lor, se pot deteriora (din punct de vedere al calitatii) sau pot avea o durata scurta de conservare
- la livrarea Produselor sigilate care au fost desigilate dupa livrare si nu pot fi returnate din motive de igiena sau de protectie a sanatatii
- la livrarea Produselor care, dupa ce au fost livrate si datorita naturii lor, au fost amestecate cu alte bunuri de care nu pot fi separate si identificate
- in toate celelalte cazuri prevazute de lege.
10. PROTECTIA DATELOR PERSONALE
10.1. Clientul/Cumparatorul/Utilizatorul este de acord ca prin furnizarea oricaror date personale sau de alta natura catre Vanzator, este de acord ca acestea sa poata fi folosite de catre acesta din urma in urmatoarele scopuri: (1) mentinerea Contului de Client/Utilizator, inclusiv inregistrarea Comenzilor, trimiterea si livrarea Produselor comandate, efectuarea serviciilor comandate, facturarea, solutionarea litigiilor cu Clientii/Utilizatorii/Cumparatorii cu privire la Comenzile acestora sau luarea in considerare a solicitarilor acestora; (2) trimiterea de mesaje comerciale sau notificari periodice prin e-mail sau prin SMS; (3) efectuarea de cercetari de piata, urmarirea si monitorizarea vanzarilor si a comportamentului clientilor/consumatorilor.
10.2. Clientul/Utilizatorul/Cumparatorul este de acord sa acorde Vanzatorul acces nelimitat in numar si timp la orice materiale si informatii pe care le transmite Vanzatorului prin intermediul sau in legatura cu Platforma, indiferent daca a plasat o Comanda si a finalizat o tranzactie prin intermediul Platformei. Vanzatorul are dreptul de a utiliza, reproduce, publica, modifica, transmite si distribui aceste informatii sau materiale. Clientul este de acord in mod expres ca Vanzatorul poate utiliza si prelucra in mod liber in scopuri proprii ideile, conceptele sau know-how-ul pe care Clientul/Utilizatorul i le-a furnizat in orice mod prin sau in legatura cu Platforma sau cu actiunile/inactiunile pe care Clientul le-a efectuat prin sau in legatura cu Platforma. Vanzatorul nu are obligatia de a pastra confidentialitatea informatiilor obtinute in acest mod, in masura in care nu este grevat cu o obligatie reglementata de legislatia in vigoare.
10.3. Prin furnizarea datelor sale cu caracter personal catre Vanzator (prin orice mediu de comunicare), Clientul/ Utilizatorul/Cumparatorul isi da consimtamantul expres de a fi contactat de catre Vanzator sau terti, parteneri ai Vanzatorului (de ex, firme de curierat).
Prin furnizarea datelor sale personale catre Vanzatorul, Clientul/Utilizatorul/Cumparatorul isi da consimtamantul expres ca acestea sa fie incluse intr-o baza de date a Vanzatorul, care le va stoca si utiliza in conformitate cu Regulamentul General pentru Protectia Datelor cu Caracter Personal (Regulamentul (UE) 2016/ 679) si cu Politica de confidentialitate si de protectie a datelor cu caracter personal postata de Vanzator pe site.
11. MESAJE COMERCIALE
1.1. In momentul in care Clientul isi creeaza un cont pe Platforma, acesta are posibilitatea de a-si exprima consimtamantul de a primi Mesaje Comerciale.
11.2. Cumparatorul/Utilizatorul isi poate retrage consimtamantul acordat Vanzatorului de a primi Comunicari Comerciale, refuz ce poate fi exprimat oricand prin modificarea setarilor din Contul sau in "____________"[RI1] sau prin contactarea Vanzatorului.
11.3. Refuzul de a primi mesaje comerciale nu inseamna un refuz automat al consimtamantului dat de a incheia Contractul de vanzare cumparare.
11.4. Dupa achizitionarea Produsului sau Serviciului, Vanzatorul poate transmite Cumparatorului/Utilizatorului mesaje comerciale privind oferte de Produse sau Servicii recomandate a fi utilizate impreuna cu Produsul sau Serviciul achizitionat.
11.5. Clientul/Utilizatorul se poate dezabona in orice moment de la primirea Mesajelor Comerciale facand “click” pe link-ul de dezabonare publicat in comunicarile comerciale primite de la Vanzator sau contactand Vanzatorul in acest scop, prin adresa de email ___________.
11.6. Vanzatorul poate utiliza datele Utilizatorilor/Cumparatorilor pentru cercetarea pietei si a consumatorilor.
11.7. Vanzatorul nu utilizeaza datele colectate in contextul cercetarii de piata si a consumatorilor in scopuri publicitare.
11.8. Utilizatorul/Cumparatorul se poate opune utilizarii datelor sale pentru cercetarea pietei in orice moment, gratuit, facand “clic” pe linkul de dezabonare postat in orice comunicare sau contactand Vanzatorul la adresa de email _______________.
12. FACTURAREA
12.1. Preturile Bunurilor si Produselor, oferite spre vanzate prin Platforma, sunt finale si includ toate celelalte taxe si comisioane prevazute in legislatia romana in vigoare.
12.2. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata pentru emiterea facturilor sunt specificate in fiecare Comanda.
12.2. Cumparatorul este obligat sa furnizeze toate informatiile necesare pentru emiterea facturii fiscale in conformitate cu legislatia romana in vigoare.
12.4. Vanzatorul va emite o factura catre Cumparator pentru Produsele comandate si livrate pe baza informatiilor furnizate de Cumparator prin intermediul Platformei.
12.3. In cazul in care in Contul de Client/Utilizator sunt stocate mai multe adrese, livrarea va fi efectuata la cea listata ca fiind principala.
13. LIVRAREA
13.1. Vanzatorul se obliga sa livreze Produsele comandate si achizitionate de catre Cumparator prin intermediul unei firme de curierat, livrarea efectuandu-se la adresa specificata de Cumparator sau prin serviciu de transport propriu.
13.2. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Produselor si expedierea documentelor insotitoare. Daca din intamplare transportul nu contine un document aferent Produsului comandat, Cumparatorul este rugat sa contacteze Vanzatorul in cel mai scurt timp, pentru acoperirea acestei posibile inadvertente.
13.3. Conditiile de livrare pentru Produsele oferite spre vanzare de catre Vanzator pot fi gasite pe pagina de informatii a Platformei.
14. GARANTII
14.1. Vanzatorul ofera pentru toate Bunurile si Produsele oferite spre vanzare prin intermediul Platformei o garantie a conformitatii acestora in conformitate cu legislatia in vigoare. Se fac exceptii pentru anumite categorii de marfuri, care prin natura lor nu pot avea garantie.
14.2. In ceea ce priveste reclamatiile si reclamatiile legate de Bunurile, Produsele si/sau serviciile achizitionate, Cumparatorii trebuie sa contacteze Departamentul de Relatii cu Clientii ale Vanzatorului la datele de contact specificate pe Platforma. Orice Cumparator poate, de asemenea, sa faca o reclamatie completand formularul standard prezentat mai jos pentru a facilita exercitarea dreptului de retragere in temeiul legislatiei privind protectia consumatorilor (O.U.G. nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii) si trimitandu-l prin e-mail la adresa ___________________.
FORMULAR STANDARD PENTRU EXERCITAREA DREPTULUI DE REFUZ
Stimati consumatori, prezentul formular standard se trimite in atentia Vanzatorului completat in cazul in care doriti să vă retrageti din contract.
Catre Hydrostab SRL, in calitate de Vanzator
Otopeni, Str.______________ nr._____________, Jud.Ilfov
CUI _____________, J____________
In atentia __________________
Va informez/Va informam prin prezenta cu privire la retragerea mea/noastra din Contractul de vanzare cumparare incheiat la distanta referitor la vanzarea următoarelor produse /prestarea urmatoarelor servicii ______________________ comandate la data __________/primite la data _____________.
Subsemnatul/Subscrisa ______________, ma angajez să suport costurile de returnare a produselor.
Numele consumatorului/-ilor _______________
Adresa consumatorului/-ilor _______________
Semnatura consumatorului/-ilor _______________ (doar in cazul in care acest formular este transmis fizic/scanat in atentia Vanzatorului)
Data _________________
15. TRANSFERUL DREPTULUI DE PROPRIETATE
15.1. Dreptul de proprietate asupra Bunurilor si Produselor achizitionate va fi transferat de catre Vanzator la livrarea acestora catre Cumparator, dupa efectuarea platii integrale de catre acesta.
Livrarea Bunurilor va fi efectuata conform modului de lucru al firmei de curierat care efectueaza transportul si livrarea catre Cumparator a Produselor achizitionate (de ex. pe baza de PIN sau, dupa caz certificate prin semnatura Cumparatorului pe documentul de transport furnizat de curier.
16. FORTA MAJORA
16.1. Vanzatorul nu va fi raspunzator pentru niciun fel de daune suferite de Cumparator ca urmare a fortei majore sau a unor circumstante care nu pot fi controlate de Vanzator.
16.2. Niciuna dintre parti nu va fi raspunzatoare pentru neindeplinirea obligatiilor sale contractuale daca o astfel de neindeplinire se datoreaza fortei majore. Forta majora este un eveniment imprevizibil, in afara controlului partilor, care nu poate fi evitat.
16.3. Daca forta majota nu inceteaza in termen de 14 (paisprezece) zile de la data producerii evenimentului, fiecare parte are dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea prin rezolutiune a Contractului de vanzare cumparare incheiat de acestia, fara a datora o parte catre cealalta despagubiri pentru eventualele daune care ar fi putut fi suferite in urma producerii evenimentului.
17. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
17.1. Datele cu caracter personal sunt reglementate prin Politica de confidentialitate si de protectia a datelor cu caracter personal, care face parte din prezentul Document si poate fi vizualizata aici: ___________
18. UTILIZAREA COOKIE-URILOR
18.1. Cookie-urile sunt reglementate prin Politica de utilizare a cooki-urilor, care face parte din acest Document si poate fi vizualizata aici: _____________
19. LEGEA APLICABILA. JURISDICTIA
19.1. Prezentul Document, precum si orice Contract de vanzare cumparare incheiat intre Vanzator si Cumparator este supus legislatiei romane.
19.2. Orice litigii aparute intre Vanzatorul si Utilizatori/Cumparatori/Clienti vor fi solutionate amiabil, de comun acord sau, daca acest lucru este imposibil, litigiile vor fi solutionate in fata instantelor de drept comun de la sediul Vanzatorului, in conformitate cu legile din Romania.